Tel.: +31 (0)43 – 362 40 40 – info@lkoreman.nl

koreman logo

Koreman

Een Familiebedrijf met een Rijke Geschiedenis in Maastricht

Sinds 1935 een betrouwbare partner

In de Maastrichtse Beatrixhaven vindt u Handelsonderneming Koreman, een familiebedrijf dat al sinds 1935 een begrip is in de regio. Met een focus op kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid heeft Koreman zich ontwikkeld tot dé toonaangevende speler in de branche nieuwe of gebruikte machines, machine componenten, transportbanden(service) en aanverwante producten.

De Tweede Generatie, Leo Koreman

Laurent droeg zijn handelsgeest en visie over op zijn zoon Leo, die het stokje overnam als tweede generatie. Onder Leo’s leiding werden de terreinen aan de Beatrixhaven toegevoegd aan het bedrijf. Bovendien startte hij met de in- en verkoop van gebruikte en nieuwe materialen, voornamelijk gericht op de zand- en grindindustrie.

De Derde Generatie, Léon Koreman

Samen met zijn zoon Léon Koreman, de derde generatie, zette Leo het bedrijf verder op de kaart. Ze breidden de onderneming uit met vertegenwoordigingen van gerenommeerde fabrikanten van onder andere:

  • Brekers en brekeronderdelen
  • Zeefmachines en zeefdekken
  • Transporteurs
  • Recyclinginstallaties

Dankzij deze uitbreiding levert Koreman momenteel wereldwijd haar producten, wat getuigt van het succes en de groei van het bedrijf.

De Vierde Generatie,
Jamie-Lee Koreman

In 2021 trad Jamie-Lee Koreman, de dochter van Léon, op 23-jarige leeftijd toe tot het familiebedrijf. Hoewel de liefde voor paarden enkele generaties heeft overgeslagen, zit het gevoel voor handel de familie Koreman duidelijk in het bloed.

“Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en kijken uit naar een veelbelovende toekomst met Jamie-Lee aan boord. Samen blijven we ons inzetten om onze klanten de beste producten, advies en service te bieden.” – Léon Koreman

De Oprichter, Laurent Koreman

Het verhaal van Koreman begint bij Laurent Koreman, de zoon van een paardenkoopman. Met een scherp gevoel voor handel startte Laurent in 1935 met het vernieuwen van loopvlakken van vrachtwagenbanden in Valkenburg. Al snel breidde hij zijn diensten uit met het leveren en monteren van personenwagenbanden. Dit ligt aan de wortels van het huidige bedrijf.

Daarnaast begon Koreman met de handel in, het monteren en repareren van transportbanden en het leveren van bijbehorende bandtransporteurs en onderdelen. Dit bleek een slimme zet, waarmee het bedrijf zijn portfolio verder uitbreidde.

Koreman: Uw Betrouwbare Partner

Met bijna een eeuw aan ervaring en expertise is Koreman uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor bedrijven in diverse sectoren. Of u nu op zoek bent naar (nieuwe / gebruikte) machines of het monteren en repareren van transportbanden, bij Koreman bent u aan het juiste adres.

Team Koreman....
De drijvende kracht achter een familiebedrijf met historie

Bij Koreman draait alles om teamwork en loyaliteit. Dit familiebedrijf, met een rijke historie, is niet alleen trots op de betrokkenheid van de familie Koreman zelf, maar ook op de toewijding van hun werknemers. Zoals Jamie-Lee Koreman het treffend verwoordt:

“Zonder ons team zijn wij nergens. We zijn dankbaar voor het vast personeel. Met trots zijn er op dit moment werknemers zelfs 50 jaar in dienst. Koreman is een klein bedrijf waarvan iedereen een groot deel uitmaakt.”

Scroll naar boven