HISTORIE

Koreman, sinds 1935

Oprichter van het bedrijf is Laurent Koreman.

Als zoon van een paardenkoopman ontwikkelde zich al vroeg zijn gevoel voor “de handel”. In 1935 begon hij in Valkenburg met de loopvlakvernieuwingen  van vrachtwagenbanden. Al snel kwamen daar het leveren en monteren van personenwagenbanden bij, hetgeen de  grondslag vormde voor de huidige onderneming. Ook de handel in, het monteren en repareren van transportbanden en het leveren van de daarbij behorende bandtransporteurs en onderdelen daarvoor werden toegevoegd aan ‘t leveringsprogramma.

Laurent Koreman droeg zijn handelsgeest en visie over op zijn zoon Leo, de tweede generatie.

Deze voegde er de terreinen aan de ‘Beatrixhaven’ aan toe en begon tevens met de in- en verkoop van gebruikte en nieuwe materialen, hoofdzakelijk bedoeld voor de zand- en grindindustrie.

Léon Koreman, de derde generatie!

Samen met zijn zoon Léon Koreman werd de onderneming uitgebreid met de vertegenwoordigingen van gerenommeerde fabrikanten van o.a. brekers, brekeronderdelen, zeefmachines, zeefdekken, transporteurs en recyclinginstallaties. Koreman levert momenteel wereldwijd haar producten.

Jamie-Lee Koreman, de vierde generatie!

De liefde voor paarden is enkele generaties overgeslagen maar het gevoel voor handel zit bij de familie Koreman in het bloed. Sinds 2021 is Léon’s dochter op drie en twintig jarige leeftijd ook in het bedrijf gestapt.